Logo

Την Πέμπτη η δίκη οπαδών της ΑΕΛ για επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο Καρδίτσας



 
 

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 αναμένεται να διεξαχθεί στο αρμόδιο δικαστήριο η δίκη των συλληφθέντων για επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καρδίτσας λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ μεταξύ Αναγέννησης και ΑΕΛ.

Οι συλληφθέντες ήταν συνολικά 46 άτομα - ανάμεσα τους εννέα ανήλικοι  - όλα από τη Λάρισα. Πρόκειται κυρίως για νεαρούς από 15 ετών έως 30 ετών, ο οποίο πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Αναγέννησης Καρδίτσας και της ΑΕΛ φέρονται ότι ενεπλάκησαν σε επεισόδια και μαλιστα προπηλάκισαν αστυνομικούς που επιχείρησαν να επβάλουν την τάξη. 

Όπως αναφέρει το KarditsaLive.Net, οι συλληφθέντες με την διαδικασία του αυτοφώρου κρατήθηκαν όλο το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.

Σήμερα Δευτέρα, το μεσημέρι οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Καρδίτσας, όπου η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια παρέπεμψε στο αρμόδιο δικαστήριο 35 εξ αυτών, ενώ άφησε ελεύθερους τους εννέα ανήλικους. 

Οι συλληφθέντες θα δικαστούν για τα αδικήματα  της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, όλα οπαδοί της ΑΕΛ, σύμφωνα με την αστυνομία πριν την έναρξη του αγώνα συνεπλάκησαν με φιλάθλλους της Αναγέννησης και επιτέθηκαν  σε αστυνομικούς, που προσέτρεξαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά. 

Για τις συλλήψεις των 46 ατόμων η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

Συνελήφθησαν, χθες (09-12-2018) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, σαράντα έξι (46) άτομα, ηλικίας από 15 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη ερασιτεχνικού αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Καρδίτσα, οι συλληφθέντες, οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας, συνεπλάκησαν με οπαδούς τοπικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στους προστρέξαντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο κουκούλες full face , μια πτυσσόμενη ράβδος, ένας μικρός σουγιάς, ένα σπρέι πιπεριού και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, εκτός από εννέα που αφέθησαν ελεύθεροι λόγω της ανηλικότητάς τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά