Logo

Καρδίτσα: Καταδίκες με αναστολή στους 37 συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το Δ.Α.Κ



 
 

Με περισσότερα από δυο χρόνια φυλακή, τιμωρήθηκε ο καθένας από τους 37 ενήλικες συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το ΔΑΚ Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή και λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας μπάσκετ Α1 ΕΣΚΑΘ, ανάμεσα στην Αναγέννηση και την ΑΕΛ, στο κλειστό γυμναστήριο.

Μεταξύ των συλληφθέντων, που όλοι κατάγονται από τη Λάρισα, περιλαμβάνονται και 9 ανήλικοι, οι οποίοι θα δικαστούν ξεχωριστά, και έτσι δεν παρέστησαν στην διαδικασία με τους υπόλοιπους, για την εξ αναβολής, από την Δευτέρα, εκδίκαση του Αυτοφώρου.

Από τους 37 συλληφθέντες οι δυο που αναγνωρίστηκαν από αστυνομικό ότι πρωτοστάτησαν σε επίθεση εναντίον του καταδικάστηκαν σε 27 μήνες φυλάκιση με την συνολική ποινή να προέρχεται από συμψηφισμό καθώς καταδικάστηκαν και για άλλα αδικήματα. Η ίδια ποινή, επίσης κατά συμψηφισμό, επεβλήθη σε άλλα δύο άτομα που παραδέχθηκαν ότι μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κάνναβης) που βρέθηκε στο λεωφορείο ήταν δική τους, ενώ από 25 μήνες επεβλήθη, πάντα κατά συμψηφισμό, στους υπόλοιπους 33 κατηγορουμένους. Ουσιαστικά είχαμε καταδίκη και των 37 για αδικήματα που είχαν να κάνουν με φθορά ξένης περιουσίας, για αντίσταση κατά των αστυνομικών, για βίαια και επιθετική συμπεριφορά, για αντικείμενα που βρέθηκαν στο λεωφορείο και έξω από αυτό (ξύλινα ρόπαλα, πτυσσόμενο γκλομπ, σουγιάς, μεταλλικοί σωλήνες, μπετόβεργες, σπρέι πιπεριού). Με τους δύο που παραδέχθηκαν την κατοχή ναρκωτικών για χρήση και τους άλλους δύο που πρωτοστάτησαν στην επίθεση, να έχουν επιπλέον ποινή.

Επίσης σε όλους τους κατηγορουμένους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ σε όλους απαγορεύτηκε για δύο χρόνια η είσοδος σε αγωνιστικούς χώρους που αγωνίζονται ομάδες της ΑΕΛ σε πoδόσφαιρο, μπάσκετ και βoλεϊ.

Όλες οι ποινές είναι με αναστολή και εφέσιμες και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης και οι 37 κατηγορούμενοι, συνοδεία των συνηγόρων τους κατέθεσαν έφεση επί των επιβληθέντων ποινών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά