Logo

Αθώος οικοδόμος που κατηγορούνταν ότι παραποίησε το βαθμό αποφοίτησής του σε πτυχίο



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κήρυξε αθώο οικοδόμο από την κατηγορία της  «απάτης κατ' εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα», που αφορά την παραποίηση του βαθμού  του σε απολυτήριο τεχνικής σχολής.

Ο οικοδόμος είχε προσληφθεί το 1989 σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κάνοντας χρήση του απολυτηρίου με τον παραποιημένο βαθμό  αποφοίτησης.  Δηλαδή, η υπόθεσή του θυμίζει την περίπτωση της καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και είχε βρεθεί προς στιγμή στη φυλακή

Ο κατηγορούμενος, απόφοιτος του «Ευκλείδη», φερόταν ότι είχε αλλάξει το βαθμό απολυτηρίου από 13,8 σε 18,3, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ως χτίστης στο νοσοκομείο «'Αγιος Δημήτριος». Έως το 2014 που αποκαλύφθηκε η υπόθεσή του, στο πλαίσιο των ερευνών για πλαστούς τίτλους σπουδών ή παραποιημένα απολυτήρια, είχε εισπράξει μισθούς ύψους 260.000 ευρώ. 

Η υπεράσπισή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ,ισχυρίσθηκε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως άλλαξε ο ίδιος το βαθμό του απολυτηρίου του και ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναφερόταν απλώς σε αποφοίτους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), χωρίς να ορίζει κατώτερο όριο ή κριτήριο βαθμολογίας.

Την απαλλαγή του οικοδόμου ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας στην αγόρευσή του πως το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή, καθώς τελέσθηκε άπαξ και όχι κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο, τελικώς, έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και τον αθώωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο οικοδόμος  έχασε τη δουλειά του το 2014 και αναμένεται να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του και τις σχετικές αποζημιώσεις για τα χρήματα που έχασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά