Logo

Δίκη δολοφονίας Παπαγεωργίου: «Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι ο Μάριος είναι αυτός», είπε μάρτυρας αστυνομικός



 
 

Δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κεντρικό ρόλο στις έρευνες για την εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου, καταθέτοντας στη δίκη για την δολοφονία και την απαγωγή του χαρακτήρισαν τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση «εγκληματικό νου και παθολογικό ψεύτη».

Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνς εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι ο "πρωταγωνιστής" της υπόθεσης, ο οποίος ήταν στενός οικογενειακός φίλος του άτυχου Μάριου, ήταν αυτός που σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του.

Ο πρώτος αστυνομικός, ειδικότερα, υποστήριξε ότι πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να απαγάγει και την μητέρα του Μάριου, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του΄. 

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί». 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης, ότι ενδεχομένως ο νεαρός εγκατέλειψε με τη θέλησή του το σπίτι του, είπε: «Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί».

Και ο δεύτερος αστυνομικός, στο ίδιο πνεύμα, είπε πως: «Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή». Και συνεχίζοντας έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον κατηγορούμενο.

«Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη, που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του», είπε ο μάρτυρας. 

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πολλές ερωτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στο επίκεντρο της διαδικασίας βρέθηκε και η κατάθεση του αστυνομικού, γιου του βασικού κατηγορούμενου η οποία χαρακτηρίστηκε ελλιπής.

«Επειδή ήταν αστυνομικός, δεν τον αγγίξαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτό που λέω»,σχολίασε  ένας από τους δικαστές για τον αστυνομικό που δεν έχει εντοπιστεί για να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου και να καταθέσει. 

Το δικαστήριο, λίγο πριν διακόψει για τις 10 Ιανουαρίου 2019, διέταξε και πάλι τη βίαιη προσαγωγή του αστυνομικού γιου του φερόμενου ως πρωταγωνιστή.

Μάλιστα, συνήγορος πολιτικής αγωγής είπε: «Η κατάθεσή του είναι καθοριστική, ικανή να κάμψει τη θέση του κατηγορούμενου για το πού βρίσκεται το πτώμα και ο νοών νοείτο»,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά