Logo

Απαγωγή Μιχάλη Λεμπιδάκη: Ξέσπασμα 45χρονου κατηγορούμενου επιχειρηματία - Μίλησε για "θέατρο του παραλόγου"



 
 

Ξέσπασε κατά πάντων την Πέμπτη ένας από τους 12 κατηγορουμένους που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Πρόκειται για 45χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας φώναξε σε έναν από τους αστυνομικούς που εξετάστηκαν από το δικαστήριο ότι λέει ψέματα. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr,  αστυνομικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι επί 4 μήνες, αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι στην Εθνική Οδό από το Ρέθυμνο προς το Ηράκλειο, καθώς από εκεί είχε διαπιστωθεί ότι αποστέλλονταν τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια, με την ενεργοποίηση κεραιών και την ενημέρωση που είχαν από το κέντρο της Αθήνας.

Ο αστυνομικός, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  σε συμβάν στις 6 Ιουλίου, στις 23.05 οπότε, ως τη 01:10 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την 20η επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, έγινε αποστολή 6 μηνυμάτων, με ενεργοποίηση 3 κεραιών από το Πάνορμο ως τις Σίσσες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν για πρώτη φορά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας το κινητό από το οποίο "έφευγαν" τα μηνύματα προς την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Είχαν ήδη δει αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εθνική Οδό, επί ώρα και "κλείδωσαν" ότι ήταν σίγουρα αυτό όπου βρισκόταν το επίμαχο κινητό, όταν το όχημα μπήκε για λίγο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στη Σκεπαστή. Μετά, στην έξοδο προς την Εθνική, το όχημα σταμάτησε η Τροχαία, για να μην αποκαλυφθεί ο στενός "κλοιός" της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσε την υπόθεση της απαγωγής.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο επονομαζόμενος "παππούς", ο 24χρονος Σφακιανός και ο 45χρονος επιχειρηματίας. Οι άνδρες της Τροχαίας, στον έλεγχο που έκαναν, δεν βρήκαν καμία συσκευή κινητού τηλεφώνου, εκτιμώντας ότι το είχαν "ξεφορτωθεί" νωρίτερα. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί "σκάναραν" την ευρυτερη περιοχή, ώσπου εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο κατεστραμμένο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο αστυνομικός εκτίμησε ότι το κινητό είχε καταστραφεί σκόπιμα. Δυστυχώς δεν βρέθηκε η κάρτα sim, κάτι που θα έδινε κατατοπιστικά στοιχεία. Αργότερα όμως, σε κομμάτι της συσκευής βρέθηκε αποτύπωμα του 24χρονου.

Λαμόγια και αστυνομικά σενάρια ματαιοδοξίας 

"Βροχή" έπεσαν οι ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους στον αστυνομικό, με τους συνηγόρους του 45χρονου επιχειρηματία να ρωτούν αν ο ίδιος πήγε στο σπίτι για να τον συλλάβει.

Ακολούθησε το ξέσπασμα του 45χρονου επιχειρηματία, ο οποίος έκανε λόγο για "θέατρο του παραλόγου". "Λέτε ψέματα, είμαι άδικα μέσα 14 μήνες" - είπε ο 45χρονος, ενώ απευθυνόμενος στους δικηγόρους, ρωτούσε "Γιατί δε μιλάτε; Έχετε εξάρτηση από την αστυνομία;". Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα του που βρίσκεται η κάρτα sim, προσθέτοντας σε έξαλλη κατάσταση, πως "η αστυνομία θέλει να κάνει σενάρια ματαιοδοξίας"

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα, ενώ βλέποντας την οξύτατη αντίδραση του συγκατηγορούμενού του, ο 24χρονος Σφακιανός, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους χαρακτήρισε "λαμόγια".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά