Logo

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μπήκε το Mega



 
 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’ αριθμόν 10/2019 απόφαση της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου θέτει το Mega σε ειδική διαχείριση. Υπενθυμίζεται ότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που δικάστηκαν τον Σεπτέμβριο, η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση δικάστηκε στις 30 Οκτωβρίου.

Στη δίκη είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση μέρος των εργαζομένων του σταθμού, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η Digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα. Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, της Τρίτης 2 Ιανουαρίου, για την υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια), θα υπάρξει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο.

Η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αναμένεται να είναι σύντομη ενόψει της μερικής διαδικτυακής λειτουργίας του σταθμού, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ως ειδική διαχειρίστρια των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου.

Ως γνωστόν, την υπόθεση υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση, χειρίστηκαν το νομικό γραφείο "Ανδρέας Αγγελίδης και συνεργάτες" και η Grant Thornton.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-1-2019 από directNEW.gr


Τελευταία Δικαστικά