Logo

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου που κατηγορείται για «φακελάκι»



 
 

Με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από της χώρα, αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του σε ειδικη ανακρίτρια Διαφθοράς, ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» από γυναίκα ασθενή του, για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής σε χειρουργείο.

Ο 56χρονος, γυναικολόγος – ογκολόγος κατά την απολογία του αρνήθηκε το κακούργημα της δωροληψίας κατ’ επάγγελμα που αντιμετωπίζει, υποστηρίζοντας: «Δεν απαίτησα χρήματα». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η καταγγέλλουσα του έδωσε με δική της πρωτοβουλία τα χρήματα χωρίς εκείνος να τα ζητήσει. 

Είπε δηλαδή  ότι όταν η καταγγέλλουσα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ενόψει του χειρουργείου, εκείνη του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για να τον «ευχαριστήσει». «Αιφνιδιάστηκα, δεν γνώριζα το περιεχόμενο του φακέλου», ισχυρίστηκε.

Κατά την έρευνα που έγινε στο γραφείο του οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν άλλα 1.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ότι είναι επίσης προϊόν δωροληψίας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατά την απολογία του.

Τελικά η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφάσισε να μην προφυλακίσει τον γιατρό, θεωρώντας ότι οι περιοριστικοί όροι επαρκούν για να διασφαλίσουν την παρουσία του ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται, πως για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου γιατρού σε δίκη θα αποφανθεί προσεχώς με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά