Logo

Η επιστροφή του "Βούλγαρου Εσκομπάρ" σε ελληνικές φυλακές 21 χρόνια μετά την απόδρασή του [φωτο]



 
 

Ο Ογκνιάν Ατανάσοφ, ο αποκαλούμενος από τους αστυνομικούς ως "Βούλγαρος Εσκομπάρ" και "φαντομάς της κοιλάδας του Στρυμόνα", επέστρεψε σε ελληνικό σωφρονιστικό κατάστημα 21 χρόνια μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου εξέτιε ποινή για διακίνηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, δεν επέστρεψε για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής των 18 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί, από δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για διακίνηση 2,5 κιλών ηρωίνης, αλλά ως υπόδικος για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών που αποκαλύφθηκαν μετά την απόδρασή του, το 1998.

Ο 56χρονος Βούλγαρος, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκτελεστούν πέντε από τα επτά εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Οι Βουλγαρικές δικαστικές αρχές είχαν πει "ναι" τον Αύγοστο του 2010 στην έκδοση του Ογκνιάν Ατανάσοφ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι ο κατηγορούμενος θα εξέτιε πρώτα τις ποινές που του είχαν επιβληθεί για αδικήματα τα οποία τέλεσε στη γειτονική χώρα. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η απόφση έκδοσης  υλοποιήθηκε τώρα και μετά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η προφυλάκισή του Ογκνιάν Ατανάσοφ.  μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις για τις οποίες διώκεται.

Ο ίδιος έδειχνε σωματικά καταβεβλημένος και είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβηκε μέχρι τον τέταρτο όροφο του δικαστικού μεγάρου με αργό βηματισμό και υποβασταζόμενος από αστυνομικούς.

Ο γενειοφόρος Ατανάσοφ ενημερώθηκε για τα εις βάρος του εντάλματα και στη συνέχεια ανέκφραστος, σύμφωνα με τους πάνοπλους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, επέστρεψε στο μεταγωγικό όχημα, με το οποίο πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά