Logo

Ισόβια στο δράστη της δολοφονίας του Σωτήρη Ψυχόπαιδα στη Μικρομάνη



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν 35χρονο Αλβανό βαρυποινίτη για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, που έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 2008, στη Μικρομάνη.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη έναν 50χρονο από το χωριό της Οιχαλίας, κρίνοντάς τον ένοχο για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία. 

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου και μετά από τέσσερις συνεδριάσεις την Τετάρτη το βράδυ βγήκε η απόφαση.

Εκτός από τον 35χρονο Αλβανό και τον 50χρονο Έλληνα κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι δίδυμοι 56χρονοι αδελφοί από την Καλαμάτα, με το βαρύ ποινικό μητρώο, οι οποίοι αντιμετώπιζαν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία, αλλά κρίθηκαν αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Ο 35χρονος Αλβανός, που καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε δις ισόβια και σε πολυετή κάθειρξη για τη διπλή δολοφονία, το Νοέμβριο του 2011 του Φιλίπ Μεσάι και του δίχρονου γιου του Κόρι. 

Ο 50χρονος Έλληνας καταδικάστηκε ως άμεσος συνεργός στην ανθρωποκτονία, γιατί παρέσυρε με τηλεφώνημά του το θύμα στο χωράφι στηξ Μικρομάνη. όπου δολοφονήθηκε και παράλληλα μετέφερε στον τόπο του εγκλήματος τον εκτελεστή. Μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. 

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει προς το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους και τους τέσσερις κατηγορουμένους .

Ο 29χρονος Σωτήρης Ψυχόπαιδας  εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας στη Δυτική Παραλία και τη μέρα της δολοφονίας του πήγε σε προκαθορισμένη συνάντηση.

Στις 12 Νοεμβρίου του 2008 η "Ελευθερία" έγραφε για τη δολοφονία: 

"Ραντεβού θανάτου είχε χθες (σ.σ. 11 Νοεμβρίου 2008) τις πρώτες πρωινές ώρες στην αγροτική θέση “Ρίμες“, μεταξύ Μικρομάνης και Καρυδιάς, ο 29χρονος Σωτήρης Ιωάν. Ψυχόπαιδας. Βρέθηκε νεκρός χθες στις 8 το πρωί από αγρότη της περιοχής που πήγαινε στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο Ψυχόπαιδας είχε χτυπηθεί με όπλο, με 3 σφαίρες στην κοιλιά και στα πλευρά και ήταν πεσμένος μπρούμυτα σε χωματόδρομο γύρω στα 100 μέτρα από το δρόμο προς Μικρομάνη, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Καρυδιά. Πιο πριν, στα 50 μέτρα ήταν παρκαρισμένη η μηχανή του, μεγάλου κυβισμού, χρώματος ασημί και χωρίς αριθμό κυκλοφορίας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά