Logo

Ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη δολοφονία του φοιτητή Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου



 
 

Ποινή καθειρξης 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον  πακιστανικής καταγωγής 17χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία με σκοπό τη ληστεία του 25χρονου φοιτητή στον λόφο του Φιλοπάππου στις 15 Αυγούστου 2018.

Το Δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη ποινή που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα στον ανήλικο, αφού δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ούτε έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον 17χρονο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 25χρονος Πακιστανός κι ένας 27χρονος Ιρακινός για τους οποίους ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η δίκη τους.

Η ακροαματική διαδικασία για τον 17χρονο έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με το naftemporiki.gr, στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του φοιτητή.

Οι γονείς του θύματος που κατέθεσαν στο δικαστήριο περίμεναν έστω μία συγγνώμη από τον φερόμενο ως δολοφόνο του παιδιού τους, που δεν άκουσαν ποτέ.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο Γερμανίδες οι οποίες πέντε μέρες πριν από το περιστατικό είχαν πέσει θύμα ληστείας των κατηγορουμένων στο ίδιο μέρος που δολοφονήθηκε και ο φοιτητής.

Τότε, μία από τις δύο είχε φωτογραφίσει τους δράστες, και ήταν αυτή η φωτογραφία που οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψή τους, καθώς τους αναγνώρισε η κοπέλα του φοιτητή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά