Logo

Επεισοδιακή η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



 
 

Επεισοδιακή υπήρξε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο Κολωνάκι τον Οκτώβριο του 2017.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος Μικέλα Κάστριοτ, που σύμφωνα με το βούλευμα ήταν ο άνθρωπος που πυροβόλησε το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, επιτέθηκε φραστικά στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής επειδή αντέδρασαν στο αίτημά του για διακοπή τη δίκης λόγω… της κακής του ψυχολογικής του κατάστασης.

Ο Κάστριοτ πριν λίγες μέρες μαχαίρωσε και σκότωσε στις φυλακές Κορυδαλλού τον συμπατριώτη του και συγκατηγορούμενό του στην ίδια υπόθεση Άρμπερ Μπάκο, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη δίκη επειδή έχει εξαντληθεί ψυχολογικά και σωματικά λόγω της παρατεταμένης κράτησής του στη ΓΑΔΑ.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του και τότε τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του εξύβρισαν τους δικηγόρους της οικογένειας του θύματος και αποχώρησαν από τη δίκη.

Μετά από αυτή την ενέργεια οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να μεταφερθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα, προκειμένου να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από το εδώλιο των κατηγορουμένων.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο οι συγγενείς του θύματος, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του Βικτωρία Γριμάνη, οι οποίοι είπαν ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έγινε επειδή ήταν νομικός εκπρόσωπος του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014.

Το Δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 15 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά