Logo

Προθεσμία έλαβαν οι κληθέντες ως ύποπτοι στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας κρατουμένων



 
 

Προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από τους εισαγγελείς οι κληθέντες ως ύποπτοι από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στα πλαίσια της έρευνας της υπόθεσης των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών αναπηρίας που χρησιμοποιήθηκαν για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και ενός ισοβίτη καταδικασμένου για ανθρωποκτονίες.

Πρόκειται για 16 άτομα τα οποία ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας καθώς κλήθηκαν να παράσχουν στις εισαγγελικές αρχές  εξηγήσεις (ανωμοτί καταθέσεις) ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ψευδή ιατρική βεβαίωση, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Μεταξύ των κληθέντων ως υπόπτων περιλαμβάνονται, εκτός από τους δύο κρατούμενους, ένας δικηγόρος, έξι γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σε ιδιωτική κλινική, αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας, που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Άρη Φλώρο, καθώς και υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν και άλλοι κρατούμενοι έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών προκειμένου να αποφυλακιστούν.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχουν διαβιβαστεί 370 φάκελοι πρόωρων αποφυλακίσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι περισσότερες αποφυλακίσεις δεν εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες που έχουν κεντρίσει την προσοχή των εισαγγελέων και εξετάζονται εξονυχιστικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά