Logo

Καλαμάτα: Κάθειρξη 15 ετών σε 30χρονο που λήστεψε ιδιοκτήτη βενζινάδικου και τη σύζυγό του



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας μείωσε κατά τρία χρόνια την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε έναν 30χρονο Αλβανό για τη ληστεία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου και της συζύγου του που έγινε τον Αύγουστο του 2011 μέσα στο σπίτι του ζεύγους στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας.

Η απόφαση για την επιβολή ποινής κάθειρξης 15 ετών λήφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μία εφέτης μειοψήφησε συντασσόμενη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος ως πρωτοδίκως, δηλαδή σε κάθειρξη 18 ετών.

Ο 30χρονος ταυτοποιήθηκε το Μάρτιο του 2016  ως ένας από τους  δράστες της ληστείας από τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε αφήσει στο σπίτι του ζευγαριού, όπου είχε εισβάλει στις 22 Αυγούστου του 2011 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του. Μέχρι τότε γνωστός στις αρχές ήταν μόνο ο ένας από τους τρεις δράστες: ένας 34χρονος σήμερα Αλβανός ο οποίος φυγοδικεί και είχε καταδικαστεί ερήμην στις 21 Ιανουαρίου του 2014 σε 4 χρόνια φυλάκιση, για τα πλημμελήματα της  οπλοφορίας - οπλοχρησίας και για των σωματικών βλαβών  που προκάλεσε με κατσαβίδι και ένα κάβουρα στον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου και τη γυναίκα του.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, οι τρεις Αλβανοί αφού είχαν εξουδετερώσει τα σκυλιά με υπνωτικό, έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν ξημερώματα στο σπίτι, που βρίσκεται πάνω από το βενζινάδικο. Κρατούσαν ένα πιστόλι, έναν κάβουρα κι ένα κατσαβίδι, και ο πρατηριούχος με τη γυναίκα του έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τους.

Ο παθών κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι  δράστες όρμησαν στο σπίτι γύρω στις 03.30 το πρωί, τους σήκωσαν και τους δύο απ' το κρεβάτι, άρχισαν να τους χτυπούν και τους απείλησαν πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που φυλάνε εκεί, θα τους σκοτώσουν. Ο ένας κράταγε πιστόλι και ο άλλος έναν κάβουρα και κατσαβίδι, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, οι ληστές δεν δίστασαν να χτυπήσουν το ζευγάρι στο κεφάλι με το κατσαβίδι - ενώ από τις 03.30 περίπου που μπήκαν στο σπίτι μέχρι τις 5 παρά που έφυγαν, δεν σταμάτησαν να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 7.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν, δεν σταμάτησαν να ζητάνε περισσότερα.

Οταν πέρασε η μαρτυρική μία ώρα, οι δράστες πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού και διέφυγαν. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο εργοτάξιο (σ.σ. δεν είχε τελειώσει τότε ο αυτοκινητόδρομος) του "Μορέα", στην περιοχή της Τσακώνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά