Logo

Μηνυτήρια αναφορά της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο



 
 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας η δράση των κουκουλοφόρων δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στην ηγεσία της Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησιακό της σχέδιο ήταν εντελώς εσφαλμένο, καθώς άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Στη μηνυτήρια αναφορά της ζητεί να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα όπως διέγερση, πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορία, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε εξάλλου και αναφορά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα αλλά των επόμενων συγκεντρώσεων που θα ακολουθήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά