Logo

Καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για υποκίνηση βίας κατά των ομοφυλοφίλων



 
 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο Μητροπολίτης αφορούν στην ανάρτηση κειμένου στο ιστολόγιό του, τον Δεκέμβριο του 2015, με το οποίο καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων με τίτλο: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Η απόφαση έγινε δεκτή με οργή από μεγάλο μέρος του ακροατηρίου, που φώναξε «αίσχος» και «πουλημένοι» προς τους δικαστές, όπως αναφέρει το pelop.gr. 

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε (μετά από διακοπή) στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας με την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα. 

Απολογούμενος ο  Μητροπολίτης ανέφερε πως η σημερινή είναι η πιο δύσκολη της ζωής του και υποστήριξε πως αγωνίζεται κατά της αμαρτίας. 

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, τονίζοντας πως όσο και αν ήσαν αιχμηρές οι εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει τη δύναμη ώστε να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και μετά από διακοπή δύο ωρών, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του στην κατάμεστη αίθουσα.

Σύμφωνα με το thebest.gr,  η υπεράσπιση αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας αναίρεση της απόφασης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κυρήξει αθώο τον Μητροπολίτη, ο οποίος δικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από έφεση που άσκησε κατά της απαλλακτικής απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά