Logo

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη του «Βούλγαρου Εσκομπάρ», Ογκνιάν Ατανάσοφ



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης άρχισε τη Δευτέρα να εκδικάζει την πρώτη από τις πέντε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στις οποίες, σύμφωνα με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, εμπλέκεται ο 56χρονος Βούλγαρος Ογκνιάν Ατανάσοφ.

Πρόκειται για υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν μετά την απόδραση του αποκαλούμενου ως «Βούλγαρου Εσκομπάρ» από τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ενώ στις περισσότερες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων, λόγω συμπλήρωσης της 20ετίας.

Ο Ογκνιάν Ατανάσοφ, που δραπέτευσε το 1998 ενώ εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για εμπορία ηρωίνης, παραδόθηκε μόλις πριν από 10 μέρες από τις Βουλγαρικές αρχές στις Ελληνικές.

Η Δικαιοσύνη της Βουλγαρίας είχε γνωμοδοτήσει από το 2010 θετικά στο Ελληνικό αίτημα έκδοσης. Ωστόσο, η παράδοση του εκζητούμενου  καθυστερούσε όλα αυτά τα χρόνια, επειδή η απόφαση των Βούλγαρων έθετε ως προϋπόθεση ο 56χρονος να εκτίσει πρώτα στην πατρίδα του τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη της γείτονας χώρας.

Η υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αφορά διακίνηση ηρωίνης και έχει ως χρόνο τέλεσης τον Μάρτιο του 1999.

Ο 56χρονος Ατανάσοφ προσήχθη ενώπιον του δικαστηρίου, έδειξε, όμως, ότι  αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του εντολέα του, είπε ότι πάσχει από μία μορφή εγκεφαλοπάθειας, σε βαθμό - μάλιστα - που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Βούλγαρος δικηγόρος, που δήλωσε οικογενειακός φίλος του Ατανάσοφ, εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης από το δικαστήριο και κατέθεσε ότι από το 2016 ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας του με «αναπηρία εκατό τοις εκατό». «Έχει βαρύ ψυχολογικό πρόβλημα και ο εγκέφαλός του δεν λειτουργεί», υποστήριξε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι τον φροντίζει η σύζυγός του.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Τρίτης με την εισαγγελική πρόταση. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά