Logo

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών για εμπορία ναρκωτικών στον «Βούλγαρο Εσκομπάρ», Ογκνιάν Ατανάσοφ



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε κάθειρξη 10 ετών στον 56χρονο Ογκνιάν Ατανάσοφ, που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ναρκωτικών, πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 1999, τέσσερις μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας, όπου κρατείτο.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, τον καταδίκασε για μία περίπτωση πώλησης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε όταν κατασχέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ποσότητα 62,5 γραμ. ηρωίνης. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί ένας Έλληνας που κατονόμασε τον Ατανάσοφ ως προμηθευτή της ναρκωτικής ουσίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβανόνταν και δεύτερη περίπτωση διακίνησης διακίνησης ηρωίνης (εν προκειμένω 50 γραμ.), για την οποία όμως οι δικαστές απάλλαξαν λόγω αμιφβολιών τον 56χρονο Βούλγαρο.

Όπως ανααφέρει το thestival.gr,  ο  Ατανάσοφ, που εκδόθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες στις ελληνικές αρχές, ερωτώμενος από το δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με αγοροπωλησίες ναρκωτικών. Επικαλείτο συνεχώς κενά μνήμης τα οποία απέδωσε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει: «Είμαι άρρωστος (…) πολλές φορές χάνω τις αισθήσεις και δεν ξέρω που βρίσκομαι. Δεν γνωρίζω γιατί δικάζομαι» ανέφερε.  

Το δικαστήριο εκτός από τηνποινή της 10ετούς κάθειρξης, επέβαλλε στον καταδικασθέντα και χρηματική ποινή, ύψους 50.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν άλλες τέσσερις δικογραφίες διακίνησης ναρκωτικών από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά