Logo

Εισαγγελική έρευνα για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας



 
 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη, Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία που φέρεται να είχε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος.

Αφορμή για την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την υπόθεση. 

Η παραγγελία της κ. Δημητρίου απευθύνεται στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά από την οποία ζητά να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων.   

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο κ. Μπούτος, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως προς την γνησιότητα των πτυχίων, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο και ύστερα από καταγγελίες, οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας άρχισαν να διερευνώνται από το  ΣΕΕΔΔ, το πόρισμα του οποίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών για περαιτέρω έρευνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά