Logo

Χανιά: Αθωώθηκε ηλικιωμένος για ασέλγεια σε 19χρονο με νοητική στέρηση



 
 

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έναν 77χρονο άνδρα ο οποίος κατηγορούνταν για σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε 19χρονο με νοητική υστέρηση. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2009 από τον θείο του 19χρονου, με το Εφετείο να αθωώνει τον 77χρονο, καθώς πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Ο 77χρονο φερόταν να έβαζε τον νεαρό στο αυτοκίνητό του και τον οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες, όπου ασελγούσε πάνω του.

Παρ' όλο που ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ηλικιωμένου και παρά την καταδικαστική ψήφο και τη προέδρου Εφετών, το Δικαστήριο δέχτηκε πως οι πράξεις όντως έγιναν, έκρινε ωστόσο πως ο 19χρονος με νοητική στέρηση είχε την ικανότητα να αντισταθεί σε αυτές και δεν το έκανε.

Στην απολογία του ο 77χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δίκης είχε πέσει σε αντιφάσεις.

«Δυστυχώς σε αυτές τις δίκες ασχολούμαστε περισσότερο με το να δικάσουμε το θύμα παρά τον δράστη. Αυτό έγινε και σήμερα. Αυτό το παιδί δεν είχε την ικανότητα όχι μόνο να αντισταθεί αλλά ούτε και να αντιληφθεί τους κινδύνους που διατρέχει», υποστήριξε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2019 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά