Logo

Δικαστικός υπάλληλος διώκεται για κακούργημα - Έπαιρνε «φακελάκια» υποσχόμενος ευνοϊκές αποφάσεις



 
 

"Εξαφανισμένος"  είναι δικαστικός υπάλληλος, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών που διερευνάται από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Καβάλας.

Ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρεται να έχει λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες, υποσχόμενος να παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς και να επηρεάσει για την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Μάλιστα, φέρεται ότι δρούσε κατ' αυτόν τον τρόπο επί σειρά ετών ανενόχλητος, καθώς δεν είχαν υποβληθεί σε βάρος του μηνύσεις.  

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα κατατέθηκαν σε βάρος του δικαστικού υπαλλήλου επτά καταγγελίες - μηνύσεις και μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησής τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος δεν έχει δώσει σημεία ζωής και δεν προσήλθε να καταθέσει στο Πταισματοδικείο Καβάλας όταν κλήθηκε στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης. 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, αναφερόμενος στην περίπτωση του δικαστικού υπαλλήλου έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός», που, όπως επισήμανε, δημιουργεί τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος είπε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε ακόμα ότι η δράση του συγκεκριμένου δικαστικού υπάλληλου ήταν γνωστή, ωστόσο μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο φήμες και πληροφορίες, ενώ πλέον υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος του, γιατί έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες και κατατέθηκαν ονομαστικές μηνύσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας, Δημήτρης Μπακόλας, από την πλευρά του, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν η προκαταρκτική εξέταση και η ανάκριση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Τις επόμενες μέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και αν και πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίχνη του δικαστικού υπαλλήλου έχουν εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Θράκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά