Logo

Νεαρός απειλούσε 14χρονη ότι θα αναρτήσει γυμνές φωτογραφίες της στο Instagram



 
 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους -  μεταξύ των οποίων να παρακολουθείται από ψυχολόγο - αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 21χρονος Αλβανός από χωριό του δήμου Μεσσήνης, ο οποίος  απειλούσε μία 14χρονη ότι θα αναρτούσε γυμνές φωτογραφίες της στο Instagram. 

Ο νεαρός  συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και οι αστυνομικοί βρήκαν τις γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης στο κινητό του τηλέφωνο.

Η 14χρονη συνομιλούσε μαζί του στο Διαδίκτυο και ο 21χρονος άρχισε να την απειλεί πως, αν δεν έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του, θα αναρτήσει τις φωτογραφίες της και θα την εξευτελίσει.

Σε βάρος του συλληφθέντα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: «α) με πρόθεση κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραγωγή του οποίου συνδέεται με ανήλικο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος. β) Απόκτηση από ενήλικο μέσω Διαδικτύου επαφής με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και με χειρονομίες και ασελγείς προτάσεις προσβολή αξιοπρέπειας του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του. γ) Απειλή κατά εξακολούθηση».

Ο 21χρονος το Σάββατο  απολογήθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας. Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, μετα την ολοκλήρωση της απολογίας του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο αλλά υπό τους εξής όρους: να δίνει το «παρών» 2 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, να μην φύγει από τη χώρα, καθώς και να μην έχει καμία επικοινωνία ή προσέγγιση και συναναστροφή με την ανήλικη.

Στους όρους περιλαμβάνεται και η υποχρέωση να κάνει  συνεδρίες με ψυχολόγο και να παρακολουθείται σε τακτική βάση από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χάρης Μάραντος είπε ότι «ο εντολέας μου νόμιζε ότι η ανήλικη ήταν 16 ετών, όπως η ίδια του είχε πει στις συνομιλίες», και «σε καμία περίπτωση δεν είχε κατανοήσει ότι έκανε κάτι παράνομο». Τόνισε, επίσης, ότι «ο εντολέας μου, όπως άλλωστε προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας, δεν έστειλε πουθενά τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η ίδια η 14χρονη».

Κλείνοντας ο κ. Μάραντος επεσήμανε στην "Ε" την ανάγκη «όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συνδράμουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έκθεσης των ανηλίκων στο Διαδίκτυο» - μεταξύ άλλων και «η οικογένεια, το σχολείο και τα μέσα ενημέρωσης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά