Logo

Ένταση στη δίκη για την ένοπλη επίθεση σε Καλλίτση - Χριστοπούλου



 
 

Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της ληστείας με πυροβολισμούς κατά του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου πριν από τρία χρόνια.

Οι δράστες είχαν πυροβολήσει στα πόδια και στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η Έλενα Χριστοπούλου καταθέτοντας κι ενώ περιέγραφε τις τα όσα εφιαλτικά βίωσαν όταν μπήκαν οι ληστές στο σπίτι τους, ξέσπασε σε κλάματα. Εκείνη τη στιγμή ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων της έδειξε ένα όπλο, σηκώνοντάς το ψηλά.

• Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;

• Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα Jumbo

• Έλενα Χριστοπούλου: Κρύψτε τώρα, τώρα αμέσως...

• Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη.

 Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας ...

• Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη στιγμή κατά την οποία οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν οπλοφορώντας στο γκαράζ τους και περιέγραψε πως ο πρώην σύζυγος της, τον οποίο αποκαλούσε κ. Καλλίτση, αν και τραυματισμένος αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει ενώ κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε.

Έλενα Χριστοπούλου:  Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει… Πάλεψε πολύ γενναία

Εισαγγελέας: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν, θα έπεφτε… Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο.

Ένας εκ των κατηγορουμέννων έλαβε το λόγο και ισχυρίστηκε πως  δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα…», είπε.

Έλενα Χριστοπούλου: Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας.

Κατηγορούμενος (απαντά σε ερώτηση, σε ποιο σημείο επιτέθηκε): Στα πόδια…

Έλενα Χριστοπούλου: Και στην καρδιά.

Στο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων, η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε : «Αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνατε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση».

Ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση μίλησε και αυτός για θαύμα, επισημαίνοντας: «Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς».

Ο Πάνος Καλλίτσης από την πλευρά του αναφερόμενος στο τραύμα, σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στο δικαστήριο το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του.

«Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμισα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά» περιέγραψε ο κομμωτής με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Από θαύμα σωθήκατε».

Ο μάρτυρας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι ουδέποτε τους είπαν το λόγο που τους επιτέθηκαν. Ωστόσο, ο ίδιος  θεωρεί πως ήθελαν να τους ληστέψουν καθώς επέστρεφαν από το κομμωτήριο έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο τους μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους μονωτικές ταινίες αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της ομηρίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του Πάνου Καλλίτση, η Έλενα Χριστοπούλου ήταν δακρυσμένη, ενώ με την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά χωρίς να ανταλλάξει ούτε μια λέξη.

Ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε στο δικαστήριο ήταν και ο έντονος διάλογος που είχε ένας από τους κατηγορούμενους με τη δικηγόρο της Έλενας Χριστοπούλου, Ναταλί Γιαννουλίδου, μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά