Logo

Στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται η υπόθεση της καθαρίστριας [βίντεο]



 
 

Στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναίρεσης, που έχει υποβάλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Με την απόφαση αυτή μάλιστα η 53χρονη οδηγήθηκε στις φυλακές έως ότου διακοπεί η κράτησή της με άλλη δικαστική απόφαση, μετά το θόρυβο που ξέσπασε.

Κατά τη συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου  η αντεισαγγελέας ΑΠ, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση της 53χρονης καθαρίστριας τονίζοντας ότι εσφαλμένα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχθηκε ότι τελέστηκε απάτη κατ’εξακολούθηση, και έτσι υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Όπως πρόσθεσε η κ. Σμυρλή «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

Όσο για το αν υπήρξε βλάβη του δημοσίου, η κ. Σμυρλή επεσήμανε πως δεν επήλθε μείωση της περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα. Η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου και γι'αυτό θα έπρεπε «να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη για την απάτη», αφού δεν υπήρχε βλάβη για το Δημόσιο.

"Αισιοδοξώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Έχω άγχος και αγωνία πως θα πάνε τα πράγματα. Ήμουν χάλια ψυχολογικά δεν περίμενα ότι θα πάω φυλακή, ειδικά με τόσο μεγάλη ποινή" δήλωσε στην ΕΡΤ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά