Logo

Βόλος: Οπαδός καταδικάστηκε να μένει για 6 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα, κάθε φορά που παίζει η ομάδα του



 
 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με απόφασή του επέβαλε μία ιδιότυπη ποινή σε νεαρό οπαδό ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη συμμετοχή του σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου, για τα πλέϊ οφς στις 13 Απριλίου του 2014. 

Σύμφωνα με τη δικαστική ετυμηγορία, ο 19χρονος καταδικασθείς θα πρέπει σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ή σε χώρο που εποπτεύει η αστυνομία, δύο ώρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, να παραμείνει εκεί κατά την διάρκεια της, αλλά και δύο ώρες μετά την λήξη του ματς.

Η υπόθεση

Στις 13 Απριλίου του 2014 στο ΕΑΚ Βόλου, περίπου, 10 οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, πήδηξαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και εισέβαλαν στο ταρτάν του γηπέδου κινούμενοι με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών και παραγόντων, τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Ο 19χρονος σήμερα κατηγορούμενος, που τότε ή ταν ανήλικος (14 ετών), είχε υποστηρίξει ότι τον είχαν στριμώξει στα κάγκελα άλλοι οπαδοί και μπήκε μέσα επειδή τον έσπρωξαν, ενώ είχε την πρόθεση να συγκρατήσει τους υπόλοιπούς, ώστε να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Όπως εείχε πει, δεν φορούσε κουκούλα και έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία. 

Η δίκη

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο 19χρονος κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Την εκπροσώπησή του στο ακροατήριο από το συνήγορό του επέλεξε και ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ηλικίας 30 ετών σήμερα. 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 30χρονου ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του πράγματι μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, λόγω αγανάκτησης για την διαφαινόμενη ήττα της ομάδας του, αφού παρασύρθηκε από τους υπόλοιπους, τονίζοντας ότι έχει μετανιώσει για εκείνη την πράξη του. 

Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο κατηγορουμένους ενόχους για παράβαση του αθλητικού νόμου, επιβάλλοντας στον 30χρονο ποινή φυλάκισης 30 ημερών και χρηματική ποινή 150 ευρώ και στον 19χρονο την παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Όπως σχολιάζει το magnesianews.gr,  ο 19χρονος με την ποινή που του επιβλήθηκε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη δουλειά του - εργάζεται ως ντελίβερι - καθώς θα χάνει έξι ώρες από τη δουλειά του κάθε φορά που έχει ματς ο Ολυμπιακός Βόλου . Και μάλιστα αυτό μπορεί να συμβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στην περίπτωση που υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές με τους αγώνες να διεξάγονται Τετάρτη. 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά