Logo

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ για συμπλοκή έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά



 
 

Η υπόθεση της  επίθεσης που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και απεργοί εργαζόμενοι από μέλη της Χρυσής Αυγής, το Νοέμβριο του 2012, έξω από το ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά εκδικάστηκε την Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό από το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 9 μηνών και 15 μηνών, αντιστοίχως, εις βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής, τους οποίους προηγουμένως έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Πρωτόδικα, οι δύο χρυσαυγίτες είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, ο καθένας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση κάθισαν και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθώς και ένα μέλος της ΚΝΕ. Το δικαστήριο επέβαλε σε δύο εξ αυτών ποινή φυλάκισης 6 μηνών (από 12 μήνες στην πρωτοβάθμια δίκη), κρίνοντάς τους ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αθώωσε τον τρίτο.

Το δικαστήριο έδωσε σε όλους τους καταδικασθέντες αναστολή και  άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέλη της ΚΝΕ που κατέθεσαν ως μάρτυρες είπαν ότι βρέθηκαν στο σημείο μοιράζοντας προκηρύξεις στο πλαίσιο απεργίας, ενώ έκαναν λόγο για «δολοφονική επίθεση» που δέχθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι είπαν στις απολογίες τους ότι βρίσκονταν σε άμυνα και επιχείρησαν να αφοπλίσουν τους δράστες που έφεραν ρόπαλα, ξύλα και πτυσσόμενα γκλοπ προκειμένου να γλιτώσουν.

Στη δίκη παρέστη μόνο το ένα από τα δύο κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής (ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο) και απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο μετά από εντολή που πήρε από το γραμματέα της Χρυσής Αυγής Λαγκαδά προκειμένου να δει τι συνέβαινε στη συγκέντρωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά