Logo

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη διέταξε η ανακρίτρια Ρόδου 
 

Με διάταξή της η ανακρίτρια Ρόδου παρήγγειλε τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 21χρονο Έλληνα και στον 19χρονο Αλβανό που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του βιασμού από κοινού με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελένη Τοπαλούδη. 

Η ανακρίτρια με τη διάταξή της, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, διορίζει ως πραγματογνώμονα τον ψυχίατρο του καταστήματος κράτησης Γρεβενών, ο οποίος περιλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας από αυτόν να προβεί στην εξέταση των δύο κατηγορουμένων και να αποφανθεί με αιτιολογημένη έκθεσή του, σχετικά με την ψυχική και διανοητική κατάστασή τους, αν πάσχουν από κάποια ψυχιατρική πάθηση, η οποία επιδρά στον καταλογισμό τους καθώς και για τον δείκτη νοημοσύνης τους. 

Παράλληλα, ο πραγματογνώμονας εντέλλεται να διενεργήσει όποια ιατρικώς ενδεδειγμένη μέθοδο κρίνει ο ίδιος για να αποφανθεί για τυχόν εξάρτησή τους από διάφορες ουσίες ναρκωτικές ή μη.

Όπως επισημαίνει το dimokratiki.gr, αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης είχαν υποβάλει, μετά τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισης. 

Δημιουργούσε προβλήματα - Είχε πάντα την πλάτη του καλυμμένη 

Φίλος του 21χρονου αποκάλυψε πολλά για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, επισημαίνοντας ότι η δράση του ήταν κοινό μυστικό στο νησί και πως ό,τι πρόβλημα και να δημιουργούσε τον προστάτευε πάντα η οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο φίλος του 21χρονου Ροδίτη είπε:

«Είναι γνωστό ότι κυνηγούσε κορίτσια. Ξέρω ότι ήταν συνεχώς στο κυνήγι. Ό,τι πρόβλημα και να δημιουργούσε τον προστάτευε πάντα η οικογένειά του. Είχε δηλαδή πάντα την πλάτη του καλυμμένη. Δεδομένης της οικονομικής του επιφάνειας και των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, τα οποία καλύφθηκαν, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε αυτόν τον άνθρωπο να τον αναγκάσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε. Κάποια στιγμή τον σταμάτησαν, σκέψου, για τροχονομικό έλεγχο με την μηχανή του και πέταξε τη μηχανή του πάνω στο αμάξι, το αστυνομικό. Προπηλάκισε και γνωστό δικηγόρο της Ρόδου απλά επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που πάρκαρε ο δικηγόρος το αμάξι του ».

Ορφανό DNA

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει γνωστή η πληροφορία ότι στα πράγματα του σπιτιού είχε βρεθεί «ορφανό»DNA. Γεννητικό υλικό δηλαδή που ανήκει σε κάποιο άλλο άτομο και όχι σε κάποιον από τους δύο κατηγορούμενους. 

Με βάση αυτή την πληροφορία για το συγκεκριμένο εύρημα δημιουργήθηκαν υποψίες ότι το μοιραίο βράδυ μπορεί να ήταν και κάποιος άλλος στο σπίτι που ξεκίνησε το φονικό. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο Star κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά. Όπως επισήμαναν αστυνομικές πηγές «ορφανό» DNA είναι φυσιολογικό να βρεθεί στα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν από το σπίτι του 21χρονου, καθώς όπως αποδείχθηκε από εκεί περνούσε αρκετός κόσμος που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ωστόσο, DNA και κηλίδες αίματος που ανήκουν στην Ελένη Τοπαλούδη υπάρχουν σε πολλά σημεία, σε τοίχους και στο κρεβάτι όπου φέρεται να δέχθηκε τα χτυπήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά