Logo

Απορρίφθηκε ξανά από το ΣτΕ αίτημα των δικαστικών για προσωρινό «πάγωμα» της υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες



 
 

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε την Τρίτη και το δεύτερο αίτημα τριών δικαστικών Ενώσεων για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να «παγώσει» προσωρινά το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει συνολικά πέντε δικαστικές ενώσεις, οι οποίες υπέβαλαν και νέα, δεύτερη, αίτηση ακύρωσης των των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Τρεις από τις πέντε δικαστικές Ενώσεις κατέθεσαν και νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και νέα αίτηση αναστολής ώστε να «παγώσει» προσωρινά και να ανασταλεί η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας δεύτερης αίτησης ακύρωσης που έχουν υποβάλει.

Οι  Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι  δύο αιτήσεις  ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την πρώτη αίτηση αναστολής  που είχαν καταθέσει οι δικαστικές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των  Διοικητικών Δικαστών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά