Logo

Στον ανακριτή ο Δημήτρης Μηλιάκος και άλλοι 12, κατηγορούμενοι για τα «θαλασσοδάνεια» της ΑΤΕ



 
 

Συνολικά 13 κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Σωτήρη Τσουβαλά, για αδικήματα σχετικά με δάνεια ύψους 134 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002 – 2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων – ενδυμάτων SEX FORM, η οποία πτώχευσε το 2008.

Συγκεκριμένα, στους 13 κατηγορουμένους αποδίδονται, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), καθώς και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που άναψαν το «πράσινο» φως για τα δάνεια, καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος  υπήρχαν κραυγαλέες, παρατυπίες ως προς τη διαδικασία  χορηγήσεων προς την εταιρεία, αλλά και αδυναμία προσδιορισμού του που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους.

Η Δικαιοσύνη άρχισε να διερευνά την υπόθεση των δανείων της ΑΤΕ, η οποία μπήκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, άρχισε το 2015, όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, διαβίβασε στις εισαγγελικές αρχές  πόρισμα – «φωτιά»  της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από το πόρισμα της Αρχής προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα «θαλασσοδάνεια» που χορήγησε την περίοδο 2000 – 2012 αγγίζει τα 5 δισεκ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά