Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους 20χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του πατέρα του



 
 

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 20χρονο που συνελήφθη για το θάνατο του 48χρονου πατέρα του .

Ο 48χρονος είχε βρεθεί νεκρός το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης μετά από συμπλοκή με τον 20χρονο γιο του.  

Κατά την απολογία του την Τετάρτη ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος επικαλέστηκε τα ιατροδικαστικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του πατέρα του επήλθε από καρδιακά προβλήματα και ότι τα τραύματα που του προκάλεσε ο ίδιος δεν ήταν θανατηφόροα. 

Ο 20χρονος κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας, συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ έκανε λόγο και για "κακιά στιγμή". 

Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε: "Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του". 

Παράλληλα, περιέγραψε περιστατικά βίας του πατέρα σε βάρος του ίδιου καθώς και άλλων μελών της οικογένειάς του, τα οποία επιβεβαίωσαν συγγενικά του πρόσωπα που εξετάστηκαν από την ανακρίτρια. 

Κατόπιν όλων αυτών ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Για το άν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη ο νεαρός κατηγορούεμνος θα αποφανθεί με βούλευμα  μετά το πέρας της ανάκρισης το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στη μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του 20χρονου, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε ότι επρόκειτο για θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, πράξη που, επίσης, είναι κακούργημα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά