Logo

Άρχισε η δίκη της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας [βίντεο+φωτο]



 
 

Άρχισε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Δήμητρας Βούλγαρη που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα τον Δεκέμβριο του 2014.

Η 40χρονη κατηγορούμενη αρχικά ισχυριζόταν στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ψάξουν αλλού τον δολοφόνο, καθώς, η σωματική της διάπλαση δεν θα της επέτρεπε να διαπράξει το έγκλημα. 

Μήνες μετά και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη της δολοφονίας, ωστόσο κατά την πρωτοβάθμια δίκη της είχε υπεραμυνθεί της αθωότητάς της. 

Κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης την Παρασκευή η 40χρονη χήρα δήλωσε και πάλι αθώα. 

Η εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας πως έχει ένα μικρό παιδί και ο άνδρας της έχει δολοφονηθεί, είπε στην κατηγορουμένη πως τώρα είναι η τελευταία της ευκαιρία να πει την αλήθεια. Ωστόσο, η 40χρονη επέμεινε να υποστηρίζει ότι είναι αθώα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δολοφονημένος καπετάνιος φέρεται να είχε σχέση με μία γυναίκα, με την οποία είχαν ανταλλάξει περί τα 1.300 μηνύματα μέσα σε δύο μήνες. Ωστόσο η γυναίκα ισχυρίστηκε πως η σχέση της με τον Θανάση Λάμπρου ήταν πλατωνική. 

Πως καταρρίφθηκε η εκδοχη της αυτοκτονίας 

Αρχικά ο θάνατος του 42χρονου καπετάνιου είχε παρουσιαστεί ως αυτοκτονία από τη σύζυγό του. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση ανέτρεψε αυτή την εκδοχή, καθώς το θύμα είχε δεχθεί δύο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι,  κινήσεις που δεν συνάδουν με την εικόνα ενός επίδοξου αυτόχειρα.

Οι αρχές  συνέλαβαν τελικά την 40χρονη, την επονομαζόμενη και «μαύρη χήρα» της Αργολίδας..

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ξεκίνησε το  Νοέμβριο του 2016. 

Η εισαγγελέας τη έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένους  περιγράφοντας στην πρότασή της την 40χρονη ως άτομο «ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας τον θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις 10 ετών κόρη τους».

Το Δεκέμβριο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του συζύγου της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση του αδελφικού φίλου του καπετάνιου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πριν λίγες ημέρες ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στις εισαγγελικές αρχές, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr. 

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο… Πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα η οποία αφορά κυρίως την κυρία κατηγορουμένη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και εμείς πρέπει να σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητας. Να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση και να ησυχάσουν όλοι και η πλευρά της κυρίας κατηγορουμένης, αλλά και η οικογένεια του θύματος η οποία ζει σε μία αγωνία όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε που έχασε τη ζωή του το παιδί τους», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά