Logo

Κάθειρξη 7 ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα “δωρεάν” νοσήλια του Ντυνάν



 
 

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν απιστία κατ’ εξακολούθηση και αφορούσε σε προνομιακές τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς και τους συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και άλλους, την περίοδο 2007-2010.

Η χαριστική αυτή ρύθμιση που παρείχε ο Μαρτίνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε σαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον Μαρτίνη κανέναν ελαφρυντικό, ωστόσο έδωσε στην έφεσή του ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μετά το τέλος της δίκης ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε:

«Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ποινή καθείρξεως επτά ετών, με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά