Logo

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά αναίρεση αθωωτικής απόφασης για τον Νίκο Μιχαλολιάκο



 
 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κηρύχθηκε αθώος από το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος. 

Συγκεκριμένα, η αναίρεση αφορά απόφαση του Η' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και με την οποία ο κ. Μιχαλολιάκος αθωώθηκε ομόφωνα από το πλημμέλημα που αντιμετώπιζε το οποίο είχε να κάνει με τις φράσεις που χρησιμοποίησε σε ομιλία του, το 2011, στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.  Την απαλλαγή του κ. Μιχαλολιάκου είχε ζητήσει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. 

Ο κ. Μπρακουμάτσος με την αναίρεσή του ζητά ουσιαστικά να καθίσει και πάλι στο εδώλιο ο κ. Μιχαλολιάκος για το αδίκημα της διέγερσης - πρωτοδίκως για την πράξη αυτή του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή -  το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι παραγράφεται το Σεπτέμβριο του 2019. 

Σημειώνεται, ότι τον τελικό λόγο για την αναίρεση ή μη της απαλλαγής του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής τον έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά