Logo

Παραδόθηκε στον εισαγγελέα το πρώτο πόρισμα για τη Novartis



 
 

Στα χέρια της εισαγγελέως Διαφθοράς βρίσκεται το πρώτο πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο ξεκλειδώνει τα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας.

Όπως ανέφερε σήμερα στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, το πόρισμα παραδόθηκε τη Δευτέρα και αποτελείται από 3.000 σελίδες.

«Αυτό ήταν ένα πρώτο, τμηματικό, πόρισμα», πρόσθεσε η ίδια και εξήγησε ότι από δω και στο εξής θα βγαίνουν συνεχώς πορίσματα. Έκανε, επίσης, λόγο για πολύ σοβαρή δουλειά και τόνισε ότι οι επιθεωρητές ως δημόσιοι υπάλληλοι ενεργούν πάντοτε υπό τη διεύθυνση και εποπτεία εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο της Δικαιοσύνης, το πόρισμα αφορά τη λεγόμενη τιμολόγηση φαρμάκων για μία περίοδο από το 2006 έως το 2014, με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν τη διετία 2012-2014.

Όπως αναφέρουν πηγές του Εφετείου, το ογκωδέστατο πόρισμα των ελεγκτών καλύπτει μια τεράστια έρευνα στοιχείων και συγκρίσεων για μόνο πέντε φάρμακα της ελεγχόμενης εταιρίας και την τιμολόγησή τους στην Ελλάδα. Τα εν λόγω σκευάσματα ανήκουν στα ιδιαίτερα ακριβά, με κόστος που ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ, για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης.

Τα ευρήματα των ελεγκτών, αφού μελετηθούν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, θα δρομολογήσουν τις επόμενες τους κινήσεις που όπως αναμένεται θα φέρουν ενώπιόν τους για εξηγήσεις συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία οι εισαγγελείς έχουν ενδείξεις είναι και κάποιοι πολιτικοί από τους δέκα ερευνώμενους, γεγονός που δρομολογεί την κλήτευσή τους σε εξηγήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς ώστε να καταθέσουν ανωμοτί με ερευνώμενο αδίκημα τη δωροδοκία.

Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως για κάποιους από τους ερευνώμενους πολιτικούς η παράδοση του επίμαχου πορίσματος των ελεγκτών θα αποτελέσει και το τέλος της όλης διαδικασίας ελέγχου τους καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους και έτσι αναμένεται οι εισαγγελείς να ζητήσουν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας γι' αυτούς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2019 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά