Logo

Υπόθεση αποφυλάκισης Άρη Φλώρου: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση και άλλα 10 αδικήματα



 
 

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων του Άρη Φλώρου και ενός ισοβίτη, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της έρευνάς της.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκαλύφθηκε ότι ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power 39χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας χρήση αμφιβόλου νομιμότητας ιατρικών πιστοποιητικών που βεβαίωναν ότι είχε 70% αναπηρία.

Λίγο πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη έδωσαν εξηγήσεις στους εισαγγελείς Διαφθοράς 17 πρόσωπα που κλήθηκαν ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων. Πρόκειται για έξι γιατρούς που υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, έναν δικηγόρο, υπαλλήλους του ΚΕΠΑ, τον Αριστείδη Φλώρο, καθώς και έναν ακόμη κρατούμενο των φυλακών, καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για τον οποίο διαπιστώθηκε πως και αυτός  είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει συνολικά 11 αδικήματα και συγκεκριμένα:  Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά το, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού κα ιηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Τα αδικήματα αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, οι κληθέντες για ανωμοτί καταθέσεις.

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος στο προσεχές διάστημα θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά