Logo

Καταδίκη πρώην οικονομικού επιθεωρητή και σε δεύτερο βαθμό για εκβίαση και ξέπλυμα



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητούσε «μίζα» προκειμένου να μειώσει ή να διαγράψει πρόστιμα.

Το δικαστήριο, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκρινε τον κατηγορούμενο εκ νέου ένοχο για εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), πράξεις για τις οποίες τον καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του προηγουμένως τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Πρωτοδίκως ο πρώην οικονομικός επιθεωρητής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ οι δικαστές είχαν αποφασίσει τότε να τον αφήσουν ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον συνταξιούχο - σήμερα - επιθεωρητή πέντε περιπτώσεις εκβίασης επιχειρηματιών, κατά την περίοδο 2001-03, από τις οποίες κρίθηκε ένοχος για τις τρεις, με την «ταρίφα» του να κυμαίνεται από 20 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ του αποδόθηκε ότι εισέπραξε συνολικά 300 χιλιάδες ευρώ.

Συγκατηγορούμενη του πρώην οικονομικού επιθεωρητή ήταν η σύζυγός του, η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς το αδίκημα παρεγράφη. 

Πρωτοδίκως στη σύζυγο του καταδικασθέντα είχε επιβληθεί κάθειρξη 5 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά