Logo

Λέσβος: Στον ανακριτή την Τετάρτη κτηνοτρόφος που πυροβόλησε εναντίον δύο μεταναστών στη Μόρια



 
 

Κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε κτηνοτρόφο που συνελήφθη γιατί πυροβόλησε εναντίον δύο Αφγανών αιτούντων άσυλο, υποστηρίζοντας ότι μπήκαν στο κτήμα του για να του κλέψουν ζώα. 

Οι συγχωριανοί του 56χρονου κτηνοτρόφου Σ.Κ. διαμαρτύρονται για τη σύλληψή του. Εκπρόσωποί τους με δηλώσεις τους, τάχθηκαν υπέρ του συγχωριανού τους και κατήγγειλαν την χωρίς περιορισμούς λειτουργία του καταυλισμού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr.

Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής  αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, τηλεφώνησε στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι δυο αλλοδαποί βρίσκονταν μέσα στο κτήμα.

Στο μεταξύ, στο κτήμα μετέβη και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όπως υποστηρίζει, πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Ωστόσο, οι  δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα όπως υποστηρίζει, αλλά εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει. Με βάση αυτή την καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του κτηνοτρόφου για την κατηγορία της απόπειρας  ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην υπόθεση υπάρχει και τέταρτος συλληφθείς. Πρόκειται για τον Αλβανό εργαζόμενο στο κτήμα του 56χρονου, ο οποίος και θα απελαθεί, αφού όπως αποδείχθηκε βρισκόταν και εργαζόταν παράνομα στην Ελλάδα.

Είχε πυροβολήσει κατά μεταναστών και το Φεβρουάριο του 2018 

Η σύλληψη του 56χρονου ήλθε μόλις λίγες ημέρες πριν δικασθεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία - η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 12 Μαρτίου 2019 - για κατηγορίες σχετικές με περιστατικό που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2018. Τότε ο κτηνοτρόφος φέρεται ότι αρχικά επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του αιτούντες άσυλο που, όπως είχε υποστηρίξει, και τότε είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχετικά με το περσινό γεγονός,  η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν στην κατοχή του 56χρονου καθώς και στο αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Τόσο ο 56χρονος κτηνοτρόφος, όσο και οι δυο Αφγανοί, μετά την σε βάρος τους απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα, κρατούνται και θα προσαχθούν την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση

Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (03-03-2019) σε αγροτική περιοχή στη Μόρια της Λέσβου, στο οποίο εμπλέκονται 56χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 21, 24 και 37 ετών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, της απόπειρας ζωοκλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, ο 21χρονος και ο 24χρονος μπήκαν, χθες, σε αγρόκτημα του 56χρονου, με σκοπό τη ζωοκλοπή, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο προς το μέρος τους, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσει.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο 56χρονος απασχολούσε στο αγρόκτημά του τον 37χρονο, ο οποίος στερούταν εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο που, όπως διαπιστώθηκε, είχε στην κατοχή του ο 56χρονος, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και δύο κάλυκες που περισυλλέγησαν από τον χώρο του περιστατικού.

Τα εμπλεκόμενα στο συμβάν άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά