Logo

Κάθειρξη 5 ετών στους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και άλλους τρεις για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ - Όλοι ελεύθεροι



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση της κάρτας υγείας της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κήρυξε την Πέμπτη ενόχους τους Βασίλη Γκαγκάτση,  Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κάθε έναν από τους πέντε καταδικασθέντες πρώην παράγοντες της ΕΠΟ κάθειρξη 5 ετών αναγνωρίζοντας σε όλους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών ελατηρίων.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση για τις ποινές του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Τζώνη.

Αναφορικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, ο κ. Τζώνης, ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. Αντίθετα, πρότεινε την χορήγηση του ελαφρυτικού του πρότερου έντιμου βίου για τους άλλους δύο πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη και για τους δύο πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη, που κρίθηκαν ένοχοι.

Μετά την καταδικαστική κρίση το πρωτοβάθμιο δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα, χωρίς περιοριστικούς όρους, στις εφέσεις των καταδικασθέντων και έτσι όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

Παράλληλα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τους: Ευάγγελο Τοπολιάτη, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρο Καραμελίδη, Νίκο Προύντζο, Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο,  Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελο Μαζαράκη, Χρήστο Σάββα, Βασίλη Μάντζιο, Σπύρο Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλος, Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνο Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνο Βουρδάκη. Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργο Λυγεράκη, Αθανάσιο Ισμαήλο, Αριστείδη Σταυρόπουλο.

Όπως υπενθυμίζει το gazzetta.gr, η υπόθεση έχει να κάνει με πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που είχε υπογραφεί το 2005, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η ΕΠΟ, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά