Logo

Στη Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία Παύλου Πολάκη - Γιάννη Στουρνάρα



 
 

Η Βουλή θα κρίνει αν καταγράφηκε η όχι παρανόμως η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα και εάν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του πρώτου, ώστε να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. 

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση της  συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με καταναλωτικό δάνειο που χορηγήθηκε στον πρώτο. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα στοιχεία που συνέλεξε η Εισαγγελία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας), μεταξύ των οποίων και η κατάθεση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία που είχαν. 

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δεν  κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενό της ήταν μεταφορά του διαλόγου που είχε με τον κ. Σουρνάρα.

Στην περίπτωση που η Βουλή κρίνει ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη, τότε η κατηγορία που θα αποδοθεί στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας  αφορά υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών (άρθρο 370Α Ποινικού Κώδικα).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά