Logo

Ηράκλειο: Στη φυλακή 52χρονος για αποπλάνηση ανήλικης - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών



 
 

Στη φυλακή οδηγείται  52χρονος άνδρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Η πράξη είχε τελεστεί σε βάρος ενός 11χρονου κοριτσιού, ηλικίας 11,5 ετών, πριν, περίπου, τέσσερα χρόνια στο Ηράκλειο. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών 

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η έφεση του καταδικασθέντα να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση στέλνοντας τον 52χρονο στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. 

Ο δικηγόρος Σπύρος Βρέντζος,  συνήγορος της οικογένειας του κοριτσιού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου. Και ζήτησε από τους γονείς όλων των παιδιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τους ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφονται και εμπιστεύονται.

Στο μεταξύ, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα και άλλη μια παρόμοια υπόθεση.

Πρόκειται για την υπόθεση του 75χρονου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο, στο Ηράκλειο, καθώς φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός κοριτσιού 10 ετών.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν διεξήχθη σήμερα, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, με το δικαστήριο να διακόπτει την εν λόγω συνεδρίαση για την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του ηλικιωμένου, Θεονύμφη Μπέρκη, στο neakriti.gr, ο εντολέας της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά