Logo

Κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών σε 25χρονο που σκότωσε τον θείο του γιατί επιχείρησε να τον βιάσει



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά επέβαλε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών σε 25χρονο, ο οποίος στις 17 Αυγούστου του 2017, είχε σκοτώσει με 11 μαχαιριές τον θείο του στη Νίκαια, υποστηρίζοντας πως το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στο έγκλημα εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του 54χρονου θύματος.

Κατά την απολογία του ο 25χρονος είπε ότι επισκέφθηκε τον θείο του προκειμένου να του επιστρέψει κάποια χρήματα που του είχε δανείσει στο παρελθόν  και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν στο σπίτι του θύματος πριν ο ίδιος στρέψει πάνω του το μαχαίρι τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

«Μου είπε να μου δώσει κάποια ρούχα, γιατί δεν μπορούσε ο ανιψιός του να κυκλοφορεί με κουρέλια(…), όταν  έβγαλα ένα γιλέκο που δοκίμαζα μου επιτέθηκε. Ήρθε από πίσω μου και βάζει το χέρι στο εσώρουχο μου, αντέδρασα…Ο άνθρωπος αυτός είχε γίνει ζώο, πήγε να με βιάσει!», είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος.

Ο νεαρός υποστήριξε, επίσης, ότι  ο θείος του και στο παρελθόν τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, τονίζοντας ότι το θύμα είχε καταστρέψει την ψυχολογία του κατηγορουμένου, παρενοχλώντας τον από την εφηβική του ηλικία.

Όπως η εισαγγελική πρόταση δεν υιοθετήθηκε από δικαστές και ενόρκους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-3-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά