Logo

Την Τρίτη οι απολογίες των μελών του κυκλώματος με τα παράνομα διπλώματα οδήγησης



 
 

Αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος που χορηγούσε παράνομα διπλώματα οδήγησης.

Σήμερα Δευτέρα οι φερόμενοι ως μέλη της σπείρας,  υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης  οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Οι εννέα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα κακουργήματα  της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, φέρονται ότι  είχαν χορηγήσει παράνομες άδειες  ικανότητας οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι  φέρονται να μην εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις. Τα ποσά αυτά φέρονται να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά