Logo

Ελεύθεροι με όρους όλοι οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα χορήγησης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης



 
 

Ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και άλλων περιοριστικών όρων, κατά περίπτωση,  αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι εννέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα χορήγησης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης.

Αναλυτικότερα, σε τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις. Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε οικείο αστυνομικό τμήμα επιβλήθηκαν και στους τρεις και χρηματική εγγύηση 20.000 σε γυναίκα υπάλληλο και 6.000 ευρώ στον καθένα σε δύο συναδέλφους της. 

Στους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε οικείο αστυνομικό τμήμα κατά περίπτωση.

Κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση παράνομων αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους που τους ώθησαν στην πράξη τους. 

Οι κατηγορούμενοι που αποδέχθηκαν μέρος του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ακολούθησαν μία πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν την ξεκίνησαν εκείνοι. 

Αντίθετα, ο διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας: "Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή" 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά