Logo

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Την πλήρη απαλλαγή 4 από τους 27 κατηγορουμένους πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

Την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του ρεστοράν μπαρ του Κολωνακίου «LI-LI SHU», μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός, πρότεινε την Πέμπτη προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, η εισαγγελέας της έδρας. 

Όπως τόνισε η εισαγγελέας «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι υπόλοιποι 23 κατηγορούμενοι με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στον πέμπτο μέτοχο, τον 55χρονο επιχειρηματία, πρότεινε  να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά την κρίση της, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, θα πρέπει να  κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση.

«Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της. 

Επιπλέον πρότεινε  για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.

Όπως τόνισε στην αγόρευσή της, το  όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαϊνης ανέρχεται σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο. Για το λόγο αυτό, είπε, θα πρέπει να απαλειφθεί η επιβαρυντική για την επιμέτρηση των ποινών περίσταση της διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ’ επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά