Logo

Ο Γ. Μπόμπολας στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς για τα θαλασσοδάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε [φωτο]



 
 

Ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας απολογήθηκαν στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, για τα θαλασσοδάνεια της Πήγασος Α.Ε., υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενα και στελέχη τριών τραπεζών.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από παραγγελία, τον Ιούνιο του 2017, από τον τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.

Η παραγγελία δόθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση, πράξη που φέρονται να διέπραξαν στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο Γιώργος και ο Φώτης  Μπόμπολας και άλλα δύο διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Σημειώνεται, ότι η οικονομική ζημία που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας και τα άλλα δύο διευθυντικά στελέχη του εκδιτικού ομίλου αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ στον Φώτη Μπόμπολα και στα άλλα δύο διευθυντικά στελέχη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά