Logo

Κρήτη: «Καμπάνα» 13 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε 10χρονη - Επιστρέφει στη φυλακή



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε σε κάθειρξη  13 ετών και 2 μηνών σε 75χρονο άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι είναι αθώος. Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα και παράλληλα δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.  Αυτό σημαίνει ότι ο 75χρονος  επιστρέφει στη φυλακή, όπου βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2018.

Επίσης, το δικαστήριο, εκτός από την ποινή κάθειρξης επέβαλε στον καταδικασθέντα και χρηματική ποινή. ύψους 100.000 ευρώ.

Στη δίκη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε  την ενοχή του 75χρονου, όπως κατηγορείτο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι αρχές είχαν συλλάβει τον Ιούλιο του 2018 τον 75χρονο άνδρα μετά από καταγγελία που προηγήθηκε στην αστυνομία από την οικογένεια της μικρής.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, ο κατηγορούμενος φέρεται να αποπλανούσε το κοριτσάκι, προσφέροντάς του μικρά χρηματικά ποσά για να αγοράζει γλυκίσματα. Μάλιστα, τον  Ιούλιο του 2018, μετά από εισαγγελική διάταξη, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία, καθώς και φωτογραφία του 75χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά