Logo

Κρήτη: Σε δίκη ξανά καταδικασθείς για την απαγωγή Λεμπιδάκη – Κατηγορείται για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ



 
 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται την Δευτέρα 1 Απριλίου, για άλλη μια φορά, ένας εκ των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αυτή τη φορά για υπόθεση που αφορά την ακτιβιστική του δράση κατά των πλειστηριασμών και την πρόκληση φωτιάς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πρόκειται για πρόσωπο που το Δικαστήριο του έχει αποδώσει διευθυντικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία και τον οποίο ο ίδιος ο απαχθείς, Λεμπιδάκης, του είχε αποδώσει το παρανόμι «Ευγένιος» λόγω του μειλίχιου λόγου του. Επίσης πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Λεμπιδάκη μέσα από τη φυλακή αφιερώνοντάς του μία μαντινάδα θέλοντας να του θυμίσει ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του ο ίδιος τον είχε βοηθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, καταδικάστηκε για την απαγωγή Λεμπιδάκη σε ποινή κάθειρξης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Η υπόθεση για την οποία δικάζεται την Δευτέρα 1η Απριλίου αφορά επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην οδό Ζυμβρακάκη ενώ κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ την εποχή εκείνη ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν σε σύλλογο κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου και αναμένεται να μεταφερθεί υπό αυστηρά μέτρα φύλαξης από τις δικαστικές φυλακές Χανίων.

Να σημειωθεί, ότι η υπόθεση εισάγεται για πρώτη φορά στο ακροατήριο και πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή της δίκης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2019 από directNEWS.gr πηγή: neakriti.gr


Τελευταία Δικαστικά