Logo

Προσήχθη στο δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας του ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος



 
 

Αρνήθηκε να παραστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε σε βάρος του με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο.

Το πρωί της Τετάρτης μετήχθησαν από τις φυλακές στο Δικαστήριο - κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας - τόσο ο Α. Φλώρος όσο και δύο Αλβανοί εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και ο άλλος για να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται και ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Γ. Αντωνόπουλος ωστόσο δεν εμφανίστηκε και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατέθεσε ως “άγγελος” ότι ζητεί την αναβολή της δίκης επειδή βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στο Δικαστήριο διαβάστηκε επίσης δήλωση του Γ. Αντωνόπουλου στην οποία ανέφερε: «δεν επιθυμώ να παραστατώ ως πολιτικώς ενάγων» συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος».

Ο τελευταίος όμως εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον να εκπροσωπεί τον 65χρονο δικηγόρο.

 Διόρισε συνηγόρους ο Γιώργος Αντωνόπουλος  - Η δίκη διακόπηκε για τις 11 Απριλίου

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του δικηγόρου από τις φυλακές, προκειμένου να διευκρινίσει εάν παραιτείται ή όχι από την Πολιτική Αγωγή  κατά του Άρη Φλώρου.

Τελικώς, ο  προφυλακισμένος δικηγόρος μετήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εμφανώς καταβεβλημένος δήλωσε ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων και ότι διορίζει ως συνηγόρους του τους Αλέξη Κούγια και Αλέξανδρο Λουκουρέζο.

Οι δύο διορισθέντες συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής  ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης προκειμένου να μελετήσουν τόσο τη δικογραφία της παρούσας υπόθεσης αλλά και της πολυσέλιδης δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της "μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού".

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Άρη Φλώρου δεν συναίνεσε στην αναβολή, υποστηρίζοντας ότι επιχειρηματίας, που έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως και για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, μετά τις αποκαλύψεις για τη "μαφία των φυλακών" επιθυμεί την πρόοδο της δίκης. 

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο προχώρησε στη διακοπή της δίκης για τις 11 Απριλίου 2019. 



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά