Logo

«Μαφία φυλακών»: Τι κατέθεσαν στον ανακριτή δικηγόροι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι [βίντεο]



 
 

Ο προφυλακισμένος για εμπλοκή στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών» δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος αρνείται την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και ισχυρίζεται ότι οι επαφές του  με τον  φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώμτος Κλοντιάν Λεκοτσάκι ήταν σε γνώση αξιωματικών της Ασφάλειας.

Ωστόσο, η δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του εφέτη - ειδικού ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου, περιλαμβάνει σειρά καταθέσεων δικηγόρων και σωφρονιστικών υπαλλήλων που συνάδουν με τους ισχυρισμούς του Άρη Φλώρου, καταδικασμένου πρωτοδίκως και για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power περί εκβιασμών που δεχόταν από το κύκλωμα. 

Η εφημερίδα «Καθημερινή» παραθέτει ως χαρακτηριστικές τις καταθέσεις του δικηγόρου, Ηλία Αναγνωστόπουλου και του υπεύθυνου  Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνη Αραβαντινού. 

Ειδικότερα, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος του Άρη Φλώρου, κατέθεσε στις 27 Μαρτίου 2019 στον κ. Νικόπουλο, δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη σύλληψη του Γιώργου Αντωνόπουλου. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επαναλαμβάνει στον εφέτη - ειδικό ανακριτή όσα για πρώτη φορά είχε καταγγείλει κατά τη διάρκεια της έρευνας της Ασφάλειας για την εξιχνίαση του φόνου του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ήταν συνήγορος του Άρη Φλώρου στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη.

Όπως είπε σε συνάντηση που είχε την 30ή Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος με συνηγόρους του 65χρονου, οι τελευταίοι ζήτησαν δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι λίγο πριν από την έναρξη εκείνης της δίκης, οι συνήγοροι του 65χρονου δικηγόρου του είχαν δηλώσει ότι ο τελευταίος δεν θα παρίστατο τελικά ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη. Κατέθεσε ακόμα ότι όταν τον Ιούλιο του 2017 είχε επισκεφθεί τον εντολέα του, Αρ. Φλώρο στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή ο 65χρονος προφυλακισμένος σήμερα  δικηγόρος και βασικός αντίδικός του, παρουσία ένας ακόμα γνωστού νομικού, που φέρεται να είχε αναλάβει ρόλο «γεφυροποιού». Η κατάληξη εκείνης της συζήτησης περιγράφεται από τον κ. Αναγνωστόπουλο ως «φιλική».

Ο κ. Αραβαντινός από την πλευρά του κατέθεσε στον εφέτη -ειδικό ανακριτή  ότι το 2017 είχε επικοινωνήσει μαζί του ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» της φυλακής Κλοντιάν Λεκοτσάι και του είχε ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Αριστείδης Φλώρος κρατείτο στο Ψυχιατρείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον εκβιάσει και να του αποσπάσει χρήματα. Ο κ. Αραβαντινός κατέθεσε ακόμα ότι σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ο τελευταίος του είχε εκμυστηρευθεί –αναφερόμενος στην υπόθεση Φλώρου– ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν οι απειλές που δεχόταν ο εντολέας του μέσα στη φυλακή αλλά η στάση που τηρούν δύο δικηγόροι-αντίδικοί του. Τεχνηέντως, πάντως, ο κ. Αραβαντινός απέφυγε να τους κατονομάσει.

Τι είπε ο Αντ. Αραβαντινός: για τον Κλοντιάν Λεκοτσάι

Ο κ. Αραβαντινός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Με απειλούσαν με το φροντιστήριο του παιδιού μου. Ξέρουν ακόμη και τα δρομολόγια της οικογένειάς μου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραβαντινός κατονόμασε τον Αλβανό κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι ότι τον απειλούσε λέγοντας ότι «προστατεύεις τον Φλώρο εκεί που τον έχεις και δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου».

Είπε ακόμη ότι  το 2017 δεχόταν πιέσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετακίνηση συγκεκριμένων κρατουμένων.

Μάλιστα εκτίμησε ότι  προφανώς και εμπλέκονται δικηγόροι στα κυκλώματα των φυλακών. «Όσο μπορούν να κάνουν πάρτι μέσα στα κελιά δεν σταματάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά