Logo

Αθωώθηκαν στελέχη της ΕΜΑΚ για ατύχημα με αρχιπυροσβέστη στο Ηράκλειο



 
 

Αθώους κήρυξε το αρμόδιο δικαστήριο τέσσερις αξιωματικούς της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίοι κατηγορούνταν για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος 43χρονου αρχιπυροσβέστη.

Το ατύχημα με θύμα τον 43χρονο αρχιπυροσβέστη με καταγωγή από τη Μυτιλήνη είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια άσκησης εκτάκτου ανάγκης που είχε διοργανώσει η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης σε συνεργασία με το Αρχηγείο της πυροσβεστικής, στο Ηράκλειο το 2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάνοντας χρήση της αναπνευστικής συσκευής χαλύβδινου τύπου που του χορηγήθηκε, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και δύσπνοια κατά τις πρώτες εισπνοές που πραγματοποίησε μέσω της εν λόγω φιάλης.

Ο αρχιπυροσβέστης με την  ολοκλήρωση της άσκησης, το ίδιο βράδυ υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με διάγνωση ισχαιμική καρδιοπάθεια με εμμένουσα περικαρδίτιδα.

Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι η αναπνευστική συσκευή που χρησιμοποίησε ήταν πλημμελώς συντηρημένη και δεν είχε υποστεί τους απαιτούμενους περιοδικούς ελέγχους προς πιστοποίηση καταλληλότητας, γεγονός που οδήγησε σε μόνιμες βλάβες τον αρχιπυροσβέστη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά