Logo

Ο Νεκτάριος Σφυράκης αθώος για ρευματοκλοπή



 
 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο ης Αθήνας προχώρησε στην  πλήρη απαλλαγή του Νεκτάριου Σφυράκη από την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας (ρευματοκλοπή) κατ’ εξακολούθηση.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε για λίγα λεπτά  με τον τραγουδιστή, που έχει στο ενεργητικό του δεκάδες επιτυχίες κατά τη δεκαετία του '90, να είναι παρών και να προσκομίζει τα έγγραφα τα οποία καταδείκνυαν ότι έχει εξοφλήσει την οφειλή του, ύψους 2.500 ευρώ. 

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου σύμφωνα με τον άρθρο 384 Π.Κ., πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο. 

Στην παράγραφο 3 του επίμαχου άρθρου του Ποινικού Κώδικα ορίζεται ότι ο ο υπαίτιος κλοπής «απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν, μέχρι το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αποδώσει το πράγμα και δηλώσει ο παθών ή οι κληρονόμοι του ότι δεν έχουν άλλη αξίωση από την πράξη ή ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντας αποδεδειγμένα ή κατά δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους υπερημερίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι  η υπόθεση είχε αναβληθεί πολλές φορές,  καθώς ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης είχε προχωρήσει σε ρύθμιση και σταδιακά εξοφλούσε το ποσό. Την πρώτη φορά που έφθασε η υπόθεση στο ακροατήριο, το 2017, είχε γίνει γνωστό πως η ρύθμιση του χρέους αφορούσε 14 ισόποσες δόσεις, τις οποίες ο κατηγορούμενος όφειλε να καταβάλει έως τις 19 Νοεμβρίου του 2018, κάτι που έκανε. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά